Akne

Vad är akne?

Akne är talgkörtlar under huden som blir inflammerade. Hormoner i kroppen styr bildning av talg och påverkar därför akne. Akne beror inte på att man inte tvättar sig tillräckligt, det räcker att tvätta sig max två gånger per dag.

Vad kan man göra själv?

  • Innan man börjar ta läkemedel mot akne såsom antibiotika eller Roaccutan kolla upp så att inte utslagen beror på allergi. Det är vanligt att laktos/mjölkprotein allergi kan orsaka utslag i ansiktet som läkarna ofta har svårt att skilja från akne. Läs mer om allergi här.
  • D vitaminbrist – Ta D-vitamin som tillskott och testa om det blir bättre.

Mer info finns här om akne finns här: http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Akne/

2 reaktion på “Akne

  1. Jag hade mycket problem med utslag i ansiktet och uppsökte därför hudläkare i Karlstad. Där fick jag medicinerna Tetracyklin och Roaccutan utskrivet. Medicinerna gav inte så bra effekt däremot fick jag biverkningar. Huden blev uttorkad och jag fick tunnare hår av Roaccutanen. För antibiotikan fanns anvisningar att man skulle utesluta mjölkprodukter när man tog tabletterna. Efter ett tag märkte jag att om jag uteslöt mjölkprodukter så blev huden bättre. Jag slutade med medicinera och en vecka efter att jag slutat äta mjölkprodukter var huden perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.