Brainfog (hjärn dimma) och magproblem

Har du problem med Brainfog (hjärndimma) och problem med magen?

Vanlig orsak

Om man har fått överväxt av bakterier i magen så kan de triggas igång av kolhydrater. Detta leder till magproblem (ofta svårt att behålla kost) och gaserna går ut i blodet och ger hjärndimma. Sjukdomen kallas för SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) .

Det finns även andra orsaker till hjärndimma, exempelvis problem med synen.

Lösning för SIBO

Genom att köra FODMAP så kan man utesluta och hitta vilken kolhydrat som triggar igång tillståndet. Exempelvis kolhydraten Fruktan som finns i lök och mandel.

Mer info finns i denna videon: https://www.youtube.com/watch?v=COjHmgInIZ0

Det finns FODMAP appar att ladda ner på mobilen för att få hjälp. Börja med att utesluta alla kolhydraterna i FODMAP för att se om du blir bättre.

Genom att hålla sig till FODMAP så ger du inte bakterierna bränsle, dvs du svälter ut dem. En del lyckas bättre om de kombinerar med Paelo diet.

För att döda bakterierna så kan du antingen ta antibiotika (Rifaxamin) eller genom att använda naturliga ämnen Berberine, Oregano och Allicin kapslar.

Det är också viktigt att tarmen fåt tid att tömma mellan måltid. Ät därför inte för ofta.

När du börjar döda bakterierna så mår man ofta dåligt till en början.

Exempel på sådant som går bra att äta: Morot, ägg, basmatris, kött, fisk, tonfisk, räkor, bacon, kyckling, bambu, ingefära, palmhjärta, kål, isbergs-sallad, grön sallad, grön-röd sallad, svarta oliver, grön chili, rädisa, smör, olja, nötter

Lycka till!!

En reaktion på “Brainfog (hjärn dimma) och magproblem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.