Linas dillsås

Linas dillsås

Betyg: 51

Linas dillsås

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 tsk torkad dill eller färsk
  • 1/2 krm gurkmeja
  • Ett par droppar citronsaft
  • 1-2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Blanda äggulor, senap och vitvinsvinäger i en bunke.
  2. Droppa försiktigt ner oljan i bunken under vispning. Såsen ska tjockna till en majonäs. Pressa i vitlöken (använd vitlökspress) och krydda. Rör om så allt blandas väl. Förvara i kylskåp fram till servering. God till lax.
http://www.systerkarin.se/blog/dillsas/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.