Fotvårtor

Varför får man vårtor?

Vårtor orsakas av virus och sitter oftast på händer eller fötter. Vårtvirus kan smitta vid direkt hudkontakt eller indirekt via exempelvis golv i omklädningsrum. Man blir lättare smittad om man har dåligt immunförsvar och om huden har sprickor eller sår. Det tar cirka en till sex månader från det att man smittats till dess att man får en vårta.

Vad kan man göra för att bli av med vårtan?

Om inte vårtmedel från apotek fungerar så kan man testa att gå på lågkolhydratskost såsom LCHF ett tag för att stärka immunförsvaret. Efter cirka tre månader på lågkolhydratkost så blir många av med envisa fotvårtor som de inte lyckats bli av med på något annat sätt.

2 reaktion på “Fotvårtor

  1. Jag blev av med mina envisa fotvårtor som jag haft i flera år när jag började äta strikt vegankost + tillskott av vitamin B12. Blev så förvånad över detta faktum så jag var tvungen att googla sambandet mellan kost och vårtor! Så det är inte bara LCHF som funkar. 🙂

  2. Hej!
    Jag tog ett fotbad, filade bort hård hud på vårtorna och satte kompresser doppade i outspädd kolloidalt silver på. Tejpade över/fast kompresserna med kirurgtejp. Satte foten i en plastpåse och drog på en strumpa på allt. Så sov jag hela natten. Dagen efter så var vårtorna väldigt uppluckrade och man kunde i stort sätt fila bort dem. Efter ännu en behandling var vårtorna helt borta. Så snabbt har det inte ens gått att få bort dem med ”Vårtfri”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.