Havrebröd

Havrebröd – cirka 20 stycken

Havrebröd - cirka 20 stycken

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk olja
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • 1 1/2 dl havremjöl
  • ca 5 dl glutenfri mjölblandning tex havremjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i degbunken. Häll det kalla degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt fiberhusk och låt svälla några minuter.
  3. Blanda ner olja, sirap, salt, stötta brödkryddor, havremjöl och hälften av mjölblandningen. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin.
  4. Tillsätt resten av mjölet i små portioner och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter och en slät deg bildas.
  5. Täck över bunken med en handduk och jäs ca 1 timme i rumstemperatur.
  6. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den jämn. Dela degen i två delar. Skär varje del i 10 bitar. Forma till en rund bulle och kavla ut till en tunn kaka.Lägg på bakplåtspapper och nagga.
  7. Värm plåten i ugnen, 250 grader, så att den blir riktigt het. Placera bakplåtspapperet med kakan på plåten.
  8. Grädda högt upp i ugnen, 250 grader, 5-6 minuter tills de får fin färg.
  9. Trava bröden på varandra och täck med bakduk medan de svalnar. Perfekt att frysa.
http://www.systerkarin.se/blog/havrebrod/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.