Linas Kyckling jalfrezi LCHF (6 portioner)
Ingredienser
- 2 msk olja
- 1 stor gul lök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackad
- 750 gram kyckling
- 1/4 tsk gurkmeja
- 1 tsk chilipulver (chilipeppar, cayenpeppar, oregano, spiskummin,vitlök, paprika)
- 1 tsk salt
- 600g tomater, hackade
- 1 liten röd paprika, strimlad
- 1 liten grön paprika, strimlad
- 1 tsk kummin
- 1 tsk koriander
- 2 msk färsk riven ingefära
- 2 msk färsk koriander, finhackad
Gör så här
- Hetta upp 2 msk olja och fräs lök och vitlök ett par minuter på hög värme försiktigt så att löken inte bränns vid.
- Vänd ner kyckling, grukmeja, chilipulver och salt. Stek på låg till medelvärme i 5-10 minuter, eller till gyllenbrunt. Skrapa botten och vänd kycklingen med jämna mellanrum.
- Vänd ner tomaterna.
- Lägg ett lock på och låt koka på medelvärme i ca 20 minuter.
- Ta av locket, lägg ner paprikan och låt puttra i 10 minuter till för att såsen ska tjockna.
- Lägg i kummin, koriander, färsk ingefära och färsk koriander och låt puttra i 5-7 minuter.
- Servera med exempelvis blomkålsris.
www.systerkarin.se